Diakonia

Diakoniatoimisto on seurakunnan toimistolla, Tulimäentie 11.

DIAKONIN YHTEYSTIEDOT JA TIETOA DIAKONIATYÖSTÄ

Diakoni on tavattavissa lähinnä maanantaisin klo 12.00-14.00. Varminta on sopia tapaamisesta soittamalla etukäteen diakonin numeroon 040-8240812.

Diakoniatyö on kristilliseen rakkauteen perustuvaa palvelua, jonka tarkoitus on etsiä erityisesti heitä, jotka jäävät muun avun ulkopuolelle.

Diakoniin voit ottaa yhteyttä esim. äkillisessä elämän kriisissä, yksinäisyyden tai taloudellisen ahdingon puristuksessa, halutessasi pohtia hengellisiä kysymyksiä tai muuten keskustella luottamuksellisesti.

UUTISIA:

Maksutonta asiointiapua välttämättömiin kauppa- ja apteekkiasiointeihin yli 70 -vuotiaille Rautavaaralla

Rautavaaran seurakunnan diakoniatyö järjestää maksutonta asiointiapua välttämättömiin kauppa- ja apteekkiasiointeihin yli 70 -vuotiaille (70 vuotta täyttäneille ja ennen vuotta 1950 syntyneille) Rautavaaralla. Asiointiapu on tarkoitettu yli 70-vuotiaille henkilöille (myös oman auton omistaville yli 70 -vuotiaille), joilla ei ole koronaviruksen riskiryhmään kuulumatonta, alle 70 -vuotiasta sukulaista, läheistä henkilöä, ystävää tai naapuria, joka voisi hoitaa välttämättömät kauppa- ja apteekkiasioinnit. Asiointiavussa ei siis kuljeteta ketään henkilöitä kauppa- ja apteekkiostoksille, vaan Rautavaaran keskustasta ostettavat välttämättömät kauppa- ja apteekkiostokset tuodaan kotioven ulkopuolelle sovittuun paikkaan.

Toiminnan lähtökohtana on estää koronaviruksen leviäminen ja turvata turvallinen asuminen Rautavaaralla tämän hetkisen poikkeustilan aikana. Näin toimimalla noudatamme valtioneuvoston ohjeistusta, joka velvoittaa kaikkia yli 70 -vuotiaita pysymään koronavirusriskin vuoksi erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan. Jotta vältytään koronaviruksen leviämiseltä, koteihin tuotavat kauppa- ja apteekkiostokset joudutaan jättämään kotiovien ulkopuolelle ennalta sovittuun paikkaan. Ostosten kotiin kuljettamisesta ei peritä kuljetuskuluja. Asiointiapua saavan henkilön maksettavaksi kuuluvat kauppa- ja apteekkiostoskulut. Asiointiavun perille toimittajina toimivat diakoniatyön vapaaehtoiset vaitiolovelvolliset henkilöt. Asiointiavussa on siis kyse tämän hetkisessä poikkeustilassa diakoniatyön järjestämästä avusta eli avusta, jota diakoniatyö ei järjestä poikkeustilan loputtua.

TOIMINTAOHJEITA:

Mikäli olet yli 70 -vuotias henkilö, jolla ei ole ketään koronaviruksen riskiryhmään kuulumatonta, alle 70 -vuotiasta sukulaista, läheistä, ystävää tai naapuria, joka voisi hoitaa puolestasi välttämättömät kauppa- ja/tai apteekkiasioinnit (koskee myös yli 70 -vuotiaita oman auton omistavia, joilla ei ole edellä mainittuja auttamistahoja) toimi seuraavasti:

Soita Rautavaaran ev.lut.srk:n diakoni Marjo Kyllöselle ma-pe klo 8.00-10.00 puhelinnumeroon 040 824 0812. Diakoni opastaa ja neuvoo sinua ja suunnittelee kanssasi tarpeesi mukaan kauppa- ja/tai apteekkiasioinnin toteuttamisen käytännössä. Jotta asiointiapu voidaan toteuttaa käytännössä, diakonin on kirjattava ylös osoitteesi, nimesi ja puhelinnumerosi ja välitettävä tietosi tarvittaessa ruokaostos- ja apteekkiasiointia diakonin kanssa yhteistyössä hoitavalle vaitiolovelvolliselle vapaaehtoiselle. Otathan hyvissä ajoin yhteyttä diakoniin kun tarvitset välttämättömiin kauppa- ja apteekkiasiointeihisi asiointiapua, jotta saamme hoidettua välttämättömät asiointiaputarpeesi tarpeittesi edellyttämässä aikataulussa.

EU -ELINTARVIKEJAKO TÄMÄN HETKISESSÄ POIKKEUSTILASSA:

Maaliskuun lopulle suunniteltu vähävaraisimmille suunnattu EU-elintarvikejakelu on jouduttu perumaan koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Mikäli tarvitset EU-elintarvikeapua, toimi seuraavasti:

1.) Soita diakonille puh. 040-8240812 tai jätä yhteydenottopyyntö diakonin sähköpostiin marjo.kyllonen@evl.fi.

2.) Kerro diakonille mitä elintarvikkeita tarvitset, perheesi jäsenten lukumäärä ja ajankohta, jolloin voit noutaa EU-elintarvikekassisi puhelimessa sovitusta ulkotilasta. Mikäli kuulut koronaviruksen riskiryhmään, sovimme toimittamistavasta tapauskohtaisesti.

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi voimme jakaa ainoastaan yksittäisiä, yksittäisten henkilöiden yhteydenottojen perusteella pakattavia EU-elintarvikekasseja, joiden jaon tulee tapahtua ulkotiloissa.

IKÄIHMISTEN KERHOTOIMINTA

Ikäihmisille tarkoitettu seurakuntakerho jatkuu kesätauon jälkeen syyskuussa srk-talolla. Seurakuntakerhossa on tarjolla puuroaamiainen. Puuroaamiaisen hinta on 1,50€. Kerhossa on mahdollista osallistua pika-arpajaisiin ostamalla 0,50€ arvoinen arpa. Kerhon tuotolla tuetaan kummilapsityötä Thaimaassa.

Kerhoon on taksikyyditys taajama-alueelta. Taksi hakee kerholaiset Pajarinteeltä klo 9.20. Taksikyydin omavastuu kerhoon on taajama-alueelta 2€ (meno-paluu), mikä maksetaan taksin kuljettajalle. Kyytiin liittyvät tiedustelut ja kyytivaraukset taajama-alueelta Arilta puh. 050-5958999.

IKÄIHMISTEN KERHO KEVÄTKAUDELLA 2020 SRK-TALOLLA

TAMMIKUU

KE 15.1. KLO 9.30-11.00

KE 29.1. KLO 9.30-11.00

HELMIKUU

KE 12.2. KLO 9.30-11.00

KE 26.2. KLO 9.30-11.00

MAALISKUU

KE 11.3. KLO 9.30-11.00

Srk-kerhon kokoontumiset on peruttu kevättalven 2020 osalta koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Kevään 2020 seurakuntakerhokokoontumisten lahjoituksista kertyi tuottoa 230€ Thaimaan kummilapsityön tukemiseen. Kiitos kaikille lahjoittajille ja seurakuntakerhoihin osallistuneille!