Kirkko

Rautavaara sai ensimmäisen kirkkonsa v. 1827. Kirkon oli suunnitellut italialaissyntyinen Carlo Bassi. Kirkko oli tyypillinen ristikirkko, ja sitä pidettiin yhtenä Bassin kauneimmista luomuksista. Kirkkoon mahtui noin 1000 henkeä. Kirkko tuhoutui tuhopolton seurauksena 4.4.1979, kellotapuli säilyi tulelta.

Rautavaaran nykyinen kirkko rakennettiin palaneen paikalle ja vihittiin käyttöön 29.5.1982. Kirkon on suunnitellut arkkitehtitoimisto Aartelo & Piironen Helsingistä. Kirkkoon mahtuu 460 henkeä. Urut ovat 18-äänikertaiset ja ne on valmistanut urkurakentamo Tuomi Sotkamosta. Kirkkotekstiilit on suunnitellut taitetilija Pirko Hammarberg. Alttariveistoksen "Korven Kristus" on valmistanut iisalmelainen taiteilija Anu Matilainen.

Tapuli