Kirkkoherran tervehdys

juha.jpg

Kaikkialla kristityssä maailmassa kirkkorakennus on kylissä ja kaupungeissa varsin keskeisellä paikalla. Sitä ei yleensä voi olla huomaamatta. Näin myös Rautavaaralla. Lähestyipä kulkija kylää mistäpäin tahansa, kirkon torni näkyy jo kaukaa. Kirkon ja kellotapulin ei ole tarkoitus olla vain maamerkkejä tai nähtävyyksiä. Ne kertovat jo olemassaolollaan siitä, että täällä julistetaan Jumalan sanaa ja ravitaan ihmissieluja pyhillä sakramenteilla. Näin on tälläkin kylällä tehty jo sukupolvien ajan. Sama työ jatkuu edelleen. Yhä vieläkin kellot julistavat pyhän alkaneeksi lauantai-iltaisin, yhä kellot kutsuvat kansaa kirkkoon pyhäaamuisin. Ne myös muistuttavat meitä tämän elämän päättymisestä kun sanomakelloja soitetaan.
Kaikki tämä tahtoo muistuttaa niin seurakuntalaisia kuin kulkijoitakin siitä, että Jumala on olemassa ja Hänellä on hyvä tahto meitä ihmisiä kohtaan. Hän haluaa tarjota meille taivahan rauhaa. Kyläläinen tai kulkija, ken lienetkin! Saakoon kristinuskon ikiaikainen sanoma puhutella sinua ja antaa sieluusi rauhan ja turvan.

JUHA LUUKKONEN KIRKKOHERRA