Rippikoulu ja konfirmaatio

Rippikouluvuosi pyörähti käyntiin taas ensimmäisenä adventtina.

Rippikoululaiset kokoontuvat keväällä joka kuukauden viimeisenä sunnuntaina messuun eli ehtoollisjumalanpalvelukseen klo 10 ja saavat sen jälkeen opetusta noin klo 13 saakka.

Tunteja pitävät tulevan kesäleirin opettajat seuraavasti:

23.2. diakoni Terttu

30.3. kirkkoherra Juha

27.4. kanttori Janne

25.5. kesäteologi Hanna

Kevään kokoontumiset kuuluvat rippikoulun opetukseen ja niihin tulee siksi osallistua.

Rippikoululainen, jos et pääse jollain kerralla, ota yhteys kirkkoherra Juhaan korvaavista tehtävistä.

Lisätietoja antaa kirkkoherra Juha Luukkonen p.0207 218 421

juha.luukkonen@evl.fi

Rippileiri pidetään Seurakunnan leirimajalla 2.-6.6.2014 ja konfirmaatio on Rautavaaran kirkossa su 8.6. klo 10

Konfirmaatio on rippikoulun päätteeksi järjestettävä juhla. Konfirmaatio tarkoittaa vahvistamista. Jumala toimii konfirmoitujen vahvistajana, seurakunta rukoilee heidän puolestaan, ja heidät siunataan apostolisella siunauksella.Saatuaan rippikoulussa opetusta kastettu tunnustautuu konfirmaatiossa Jeesuksen seuraajaksi. Hän yhtyy samaan uskontunnustukseen, jonka vanhemmat ja kummit lukivat hänen kastetilaisuudessaan. Uskontunnustuksessa nuori liittyy sukupolvien ja maailman kristittyjen kakstuhatvuotiseen ketjuun.Konfirmaatiossa on kyse omakohtaisesta tunnustautumisesta kristilliseen uskoon. Konfirmaatioon osallistuminen on vapaaehtoista. Konfirmoitava antaa vahvistuksen sille, että hän uskoo sen mitä hänelle on opetettu ja ilmaisee halunsa kasvaa kristillisessä uskossa, elämässä ja rakkaudessa.

Konfirmaatio tuo oikeuksia

Konfirmaation jälkeen nuori saa käydä itsenäisesti ehtoollisella. Ennen konfirmaatiota hän on voinut osallistua ehtoolliseen vanhempansa tai muun hänen kristillisestä kasvatuksestaan huolehtivan kanssa. Rippikouluaikana nuori voi ehtoollisopetusta saatuaan osallistua ehtoolliseen rippikoulun opettajan kanssa.Rippikoulu ja konfirmaatio antavat oikeuden toimia kummina. Konfirmoitu voidaan myös vihkiä kirkollisesti avioliittoon, ja hän voi asettua ehdokkaaksi seurakunnan luottamustoimiin täytettyään 18 vuotta. Rippikoulun käynyt voi hakea seurakunnan isoskoulutukseen ja toimia itse rippileirillä isosena eli ryhmänjohtajana.

Rippikoulun päätteksi 9.6. 2013 konfirmoitiin 16 nuorta.

Jos kameraihmisiä on ollut paikalla, niin seurakunta ottaisi mielellään kirkon edestä otetun rippikoululaisten kuvan näytille kotisivuille.

rautavaaran.seurakunta@evl.fi