Rippikoulu ja konfirmaatio

Rippikouluvuosi pyörähti käyntiin taas ensimmäisenä adventtina.

Kevään 2019 aikana diakoni Terttu Sorsa pitää rippikoululaisille diakonin oppitunnin ja rippikoululaiset osallistuvat Yhteisvastuukeräyksen toteuttamiseen.

Kevään kokoontumiset kuuluvat rippikoulun opetukseen ja niihin tulee siksi osallistua.

Rippikoululainen, jos et pääse jollain kerralla, ota yhteys kirkkoherra Juhaan korvaavista tehtävistä.

Lisätietoja antaa kirkkoherra Juha Luukkonen
p.040 829 6171

juha.luukkonen@evl.fi

Rippileiri pidetään Seurakunnan leirimajalla 5.-12.6.2019 ja konfirmaatio on Rautavaaran kirkossa
su 16.6.2019 klo 10

Konfirmaatio on rippikoulun päätteeksi järjestettävä juhla. Konfirmaatio tarkoittaa vahvistamista. Jumala toimii konfirmoitujen vahvistajana, seurakunta rukoilee heidän puolestaan, ja heidät siunataan apostolisella siunauksella.Saatuaan rippikoulussa opetusta kastettu tunnustautuu konfirmaatiossa Jeesuksen seuraajaksi. Hän yhtyy samaan uskontunnustukseen, jonka vanhemmat ja kummit lukivat hänen kastetilaisuudessaan. Uskontunnustuksessa nuori liittyy sukupolvien ja maailman kristittyjen kakstuhatvuotiseen ketjuun.Konfirmaatiossa on kyse omakohtaisesta tunnustautumisesta kristilliseen uskoon. Konfirmaatioon osallistuminen on vapaaehtoista. Konfirmoitava antaa vahvistuksen sille, että hän uskoo sen mitä hänelle on opetettu ja ilmaisee halunsa kasvaa kristillisessä uskossa, elämässä ja rakkaudessa.

Konfirmaatio tuo oikeuksia

Konfirmaation jälkeen nuori saa käydä itsenäisesti ehtoollisella. Ennen konfirmaatiota hän on voinut osallistua ehtoolliseen vanhempansa tai muun hänen kristillisestä kasvatuksestaan huolehtivan kanssa. Rippikouluaikana nuori voi ehtoollisopetusta saatuaan osallistua ehtoolliseen rippikoulun opettajan kanssa.Rippikoulu ja konfirmaatio antavat oikeuden toimia kummina. Konfirmoitu voidaan myös vihkiä kirkollisesti avioliittoon, ja hän voi asettua ehdokkaaksi seurakunnan luottamustoimiin täytettyään 18 vuotta. Rippikoulun käynyt voi hakea seurakunnan isoskoulutukseen ja toimia itse rippileirillä isosena eli ryhmänjohtajana.