Toimet koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi

16.03.2020

Hallitus on tänään 16.3. päättänyt uusista toimista koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Hallituksen ohjeistuksiin pohjaten on Suomen evankelisluterilaisen kirkon piispat ohjeistaneet tänään seurakuntien kirkkoherroja.

Rautavaaran seurakunta rajoittaa toimintaansa entisestään uusien Suomen hallituksen ja piispojen antamien ohjeiden mukaisesti. Jumalanpalvelus toimitetaan toistaiseksi sanajumalanpalveluksena ja vain nettilähetyksenä. Kirkon ovet avataan jumalanpalveluksen jälkeen kahdeksi tunniksi keskustelua ja sielunhoitoa varten. Kirkossa päivystää tuona aikana kirkkoherra Juha Luukkonen. Hiljentymisen ja rukouksen mahdollistaminen kirkkotilassa on piispojen mukaan kansakunnan kriisinkestävyyden kannalta tärkeä asia. Yksityistä ehtoollista ja sielunhoitoa on mahdollista pyytää kirkkoherra Juha Luukkoselta.

Seurakunnan tiloissa ei suoriteta toistaiseksi mitään yleisötilaisuuksia. Vainajan siunaamiset suoritetaan haudalla ja omaisia pyydetään kunnioittamaan Suomen hallituksen antamia ohjeita kokoontumisiin liittyen. Kipeiden tai riskiryhmiin kuuluvien ei ole suotavaa osallistua toimituksiin, lisäksi osallistujien määrän toivotaan rajoittuvan kymmeneen henkeen. Muistotilaisuuksia ei järjestetän toistaiseksi seurakunnan tiloissa, eikä seurakunnan työntekijät osallistu muistotilaisuuksiin.

Seurakunnan ryhmätoiminnat, kuten seurakuntakerho, raamattupiiri, perhekerho, Pajarinteen virsituokiot, laitoshartaudet ovat peruttu toistaiseksi.

Kirkkoa tarvitaan nyt. Vaikka joudumme sulkemaan tiloja ja toimintoja, silmien, korvien ja sydänten on oltava sitäkin enemmän auki. Tasavallan presidentin kehotuksen mukaisesti meidän on syytä lisätä henkistä läheisyyttä, vaikka fyysistä etäisyyttä joudutaankin kasvattamaan.

Rohkaiskoon meitä kaikkia Jumalan sana:”Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani.” (Psalmi 23: 4)

Rautavaaran seurakunnan

kirkkoherra Juha Luukkonen

puh 040 829 6171

16.03.2020Toimet koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi
13.03.2020Varautuminen koronavirusinfektion leviämisen estämiseksi
25.05.2020Adresseja myynnissä
11.05.2020Vuoden 2020 Yhteisvastuu lista-arpajaisten tulokset
21.03.2020Maksutonta asiointiapua välttämättömiin kauppa- ja apteekkiasiointeihin yli 70 -vuotiaille Rautavaaralla
19.03.2020Vähävaraisimmille suunnatun EU-ruoka-avun järjestäminen poikkeusoloissa
19.03.2020Kevään 2020 seurakuntakerhon tuotto Thaimaan kummilapsityön tukemiseen
14.11.2019Rautavaaran seurakunta vuoden 2019 Yhteisvastuukeräyksessä valtakunnan ykkönen
11.11.20195.11.2019 järjetetyn mykyrokkamyyjäisten tuotto Venäjän Inkerin kirkon työn tukemiseksi
31.10.2019Diakoni vastaanottaa Yv -arpajaisvoittoja ja uusia villasukkia joululahjapaketteihin iloa tuottamaan.

Siirry arkistoon »